مدیریت اطلاعات سلامت
عبدالرسول خسروی؛ رحیم طهماسبی؛ سعید نجف پور بوشهری؛ کیاندخت سعادتی فر
چکیده
چکیده: مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین بررسی سطح سواد سلامت تغذیهای در افراد مبتلا به چاقی شکمی که به کلینیکهای تغذیه مراجعه کردند بودهاست.روشها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 317 بیماران مبتلا به چاقی شکمی انجام شد که به کلینیکهای تغذیهای شهر بوشهر در سال 1402 مراجعه کرده بودند. دادهها به صورت نمونهگیری طبقهای متناسب با ...
بیشتر
چکیده: مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین بررسی سطح سواد سلامت تغذیهای در افراد مبتلا به چاقی شکمی که به کلینیکهای تغذیه مراجعه کردند بودهاست.روشها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 317 بیماران مبتلا به چاقی شکمی انجام شد که به کلینیکهای تغذیهای شهر بوشهر در سال 1402 مراجعه کرده بودند. دادهها به صورت نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم جمعآوری شدند. از پرسشنامه سواد سلامت تغذیهای (EINLA) استفاده شد. دادهها با نرم افزار SPSS نسخه 24 و آزمونهای آماری تی مستقل، مجذور کای، آنالیز واریانس و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.یافتهها: میانگین نمره کل سطح سواد تغذیهای 29/2 ± 94/17 بود. در بین افراد شرکت کننده در مطالعه دو سطح تغذیهای کافی و ناکافی تقسیم شدند؛ که 1/87درصد افراد دارای چاقی شکمی، تغذیهای کافی داشتهاند و فقط 9/12 درصد تغذیهای ناکافی را نشان دادند.نتیجهگیری: بیشتر افراد با چاقی شکمی مراجعه کننده به بوشهر سطح سواد سلامت تغذیهای کافی داشتند. اما در سه بخش مهارت تعیین واحدهای غذایی، محاسبات و خواندن برچسبها، توجه به این موارد در برنامهریزی ضروری است. واژگان کلیدی: چاقی شکمی، سواد سلامت تغذیهای، بوشهرپیام کلیدی: با توجه به شیوع چاقی شکمی و پیامدهای منفی و بیماری های که به دنبال دارد،جا دارد مردم نسبت به افزایش آگاهی های خود و به دست آوردن اطلاعات درست و مناسب تلاش کنند