اکبر اعتباریان؛ کریم آذربایجانی؛ سعید صالحی زاده؛ امیرحسین هنرمند
دوره 9، شماره 7 ، اسفند 1391، ، صفحه 1047-1057
چکیده
مقدمه: بازدهی و ارتقای عملکرد نیروی انسانی در سازمانها به عنوان مهمترین و با ارزشترین سرمایه و منبع آن سازمان، اثری به مراتب بیش از سایر عوامل در موفقیت و بهرهوری خواهد داشت. هدف این تحقیق، شناسایی عوامل مؤثر بر ارتقای عملکرد کارکنان بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان با استفاده از مدل Achieve از نظر کارکنان بود که بر مبنای آن، میزان ...
بیشتر
مقدمه: بازدهی و ارتقای عملکرد نیروی انسانی در سازمانها به عنوان مهمترین و با ارزشترین سرمایه و منبع آن سازمان، اثری به مراتب بیش از سایر عوامل در موفقیت و بهرهوری خواهد داشت. هدف این تحقیق، شناسایی عوامل مؤثر بر ارتقای عملکرد کارکنان بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان با استفاده از مدل Achieve از نظر کارکنان بود که بر مبنای آن، میزان تأثیر عواملی مانند توانایی فرد، شناخت شغل، حمایت سازمان، انگیزش کارکنان، اعتبار تصمیمات مدیران، بازخور عملکرد و عوامل محیطی بر اثربخشی و ارتقای عملکرد کارکنان شناسایی شد.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر، توصیفی- پیمایشی از شاخهی میدانی بود. جامعهی آماری پژوهش را کلیهی کارکنان بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان (1201 نفر) تشکیل میدادند. نمونهی آماری با استفاده از روش نسبت موافقین و مخالفین، 168 نفر به دست آمد. روش نمونهگیری در این تحقیق به صورت تصادفی طبقهبندی شده بر مبنای گروه شغلی و ابزار استفاده شده در این تحقیق، پرسشنامه از نوع محقق ساخته شامل34 سؤال در مقیاس لیکرت بود. پایایی سؤالات تحقیق از طریق محاسبهی ضریب Chronbach¢s alpha، 84/0 به دست آمد. روایی آزمون توسط صاحبنظران مورد تأیید قرار گرفت. در بخش تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از آزمونهای One sample t، Paired- t و Hottelling T2 استفاده شد. در نهایت دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: از نظر کارکنان مورد تحقیق، عوامل هفتگانه مشخص شدند و بر اساس مدل Achieve با بهرهوری و ارتقای عملکرد کارکنان نقش معنیداری داشتند و در بین این عوامل، انگیزش به عنوان مؤثرترین عامل بر ارتقای عملکرد کارکنان شناخته شد (28/4 = x) و عواملی مانند حمایت سازمان از کارکنان (26/4 = x) و توانایی و مهارت کارکنان (22/4 = x) در اولویت بعدی قرار گرفت.
نتیجهگیری: انگیزش به عنوان مؤثرترین عامل و عواملی مانند حمایت سازمان از کارکنان و توانایی و مهارت کارکنان در اولویت بعدی بر ارتقای عملکرد کارکنان بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان تأثیر دارند.
سمانه تابنده؛ مهدی ابزری؛ سعید صالحی زاده
دوره 8، (ویژه نامه ی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی) ، اسفند 1390، ، صفحه 1051-1062
چکیده
مقدمه: اجرای یک نظام مدیریت دانش در سازمان، یک حرکت جمعی و سازمانی است که همهی افراد در ردههای مختلف باید درگیر آن شوند. هدف از این پژوهش، شناسایی میزان تأثیر عوامل مؤثر (استراتژیهای سازمان، فنآوری اطلاعات، مدیریت منابع انسانی و ارتباطات فراسازمانی) بر پیادهسازی مدیریت دانش در بیمارستانهای خصوصی شهر اصفهان بود.
روش بررسی: ...
بیشتر
مقدمه: اجرای یک نظام مدیریت دانش در سازمان، یک حرکت جمعی و سازمانی است که همهی افراد در ردههای مختلف باید درگیر آن شوند. هدف از این پژوهش، شناسایی میزان تأثیر عوامل مؤثر (استراتژیهای سازمان، فنآوری اطلاعات، مدیریت منابع انسانی و ارتباطات فراسازمانی) بر پیادهسازی مدیریت دانش در بیمارستانهای خصوصی شهر اصفهان بود.
روش بررسی: روش تحقیق توصیفی- پیمایشی، از گروه میدانی و از نوع کاربردی بود. جامعهی آماری تحقیق، شامل کلیهی مدیران و سرپرستان سه بیمارستان خصوصی سینا، سعدی و بهارستان شهر اصفهان (142 نفر) در سال 1389 بود؛ که با استفاده از جدول Kerjcie و Morgan، تعداد نمونه 104نفر به دست آمد و به شکل تصادفی طبقهبندی شده از جامعهی مورد نظر انتخاب گردیدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامهای محقق ساخته با 35 سؤال بسته بود که جهت سنجش روایی آن از روایی محتوایی و صوری استفاده شد و ضریب پایایی آن از طریق شاخص Cronbach's alpha معادل 95/0 برآورد گردید. در بخش تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از آزمونهای One sample t test، Independent t test، Tukey، One way anova و t2 Hotteling با استفاده از نرمافزار SPSS استفاده شد.
یافتهها: از میان عوامل مؤثر بر پیادهسازی مدیریت دانش، تنها تأثیر عامل استراتژیهای سازمانی در بیمارستانهای خصوصی بالاتر از سطح متوسط بود و تأثیر بقیهی عوامل کمتر از سطح متوسط بود.
نتیجهگیری: استراتژیهای سازمانی بیمارستانهای منتخب خصوصی شهر اصفهان، نسبت به سه مؤلفهی دیگر تحقیق، نقش بالاتری در پیادهسازی مدیریت دانش در این سازمانها، ایفا مینماید و به پیادهسازی مدیریت دانش در آنها کمک میکند.