%0 Journal Article %T مصرف رسانه‌های فراملی و سلامت تغذیه زنان: یک مطالعه بین‌نسلی %J مدیریت اطلاعات سلامت %I دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی استان اصفهان %Z 1735-7853 %A زارعی, نوشین %A یاراحمدی, علی %A معتضدیان, نسرین %D 2015 %\ 08/23/2015 %V 12 %N 3 %P 328-337 %! مصرف رسانه‌های فراملی و سلامت تغذیه زنان: یک مطالعه بین‌نسلی %K رسانه های فراملی %K تغذیه سالم %K تغذیه ناسالم %K جهانی شدن %K مطالعه بین‌نسلی %R %X مقدمه: توانایی‌های ذاتی وسایل ارتباط جمعی در جریان سازی‌های فرهنگی، تأثیر آن‎ها بر شیوه‌های رفتاری و سلیقه‌های عمومی و جایگاه آن‎ها به عنوان منبعی مسلط برای ارائه تصاویر ذهنی از نمودهای فرهنگی، غیرقابل انکار است. رسانه‌های فراملی به عنوان نمودی عینی از جهانی‌ شدن چالش جدیدی را در زمینه‌های مختلف، پیش روی سیاستگذاران سلامت قرار داده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی نقش رسانه‎های فراملی در سلامت تغذیه‎ای زنان انجام شده است.روش بررسی: این مطالعه مقطعی است. ابزار سنجش پرسشنامه است. مطالعه در سال 92 خورشیدی در میان دختران 15 تا 34 ساله و مادران 35 تا 59 ساله آن‌ها در شهر شیراز انجام شد. حجم نمونه 618 نفر بود که به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام شد‌.یافته‌ها:. میانگین نمره عادت غذایی دختران 54/11 و برای مادران 86/8 است که مؤید گرایش بیشتر نسل دختران به عادت غذایی مدرن و ناسالم است. میانگین روزانه استفاده از اینترنت و ماهواره ، به ترتیب 95/1 و 4/2 ساعت در نسل دختران و 17/0 و 66/2 ساعت در روز در نسل مادران است.نتیجه‏گیری: نتایج تفاوت معنی‌دار عادات غذایی نسل دختران و مادرانشان را نشان می‌دهد. علاوه بر آن، مؤید تأثیر مستقیم مصرف رسانه‌های فراملی بر تغذیه ناسالم است (05/0<  P value). از این رو زنان و دخترانی که بیشتر از رسانه‎های فراملی استفاده می‎کنند، بیشتر از سایرین تحت تأثیر غربی شدن و آمریکایی شدن قرار می‌گیرند و لذا فرهنگ و از جمله تغذیه به عنوان یکی از مصادیق عینی فرهنگ در میان آن‌ها انعطاف بیشتری برای تغییر دارد. %U https://him.mui.ac.ir/article_11418_4d8cc54d6a123aa7f8480cd2b0604d66.pdf