محمد دهقانی؛ امیر تراب میاندوآب؛ سوگند حبیبی چناران؛ محمدحسین حیوی حقیقی
چکیده
مقدمه: وجود اطلاعات با کیفیت میتواند نقش مهمی در مدیریت سلامت هنگام وقوع بحران ایفا نماید. با توجه به فقدان مجموعه حداقل دادهها MDS (Minimum Data Set) در مدیریت سلامت بحران، مطالعه حاضر با هدف طراحی MDS مدیریت اطلاعات سلامت در بحران برای ایران انجام گردید.روش بررسی: این پژوهش کیفی در سال 1396 به وسیله تکنیک Delphi صورت گرفت. با استفاده از روش نمونهگیری ...
بیشتر
مقدمه: وجود اطلاعات با کیفیت میتواند نقش مهمی در مدیریت سلامت هنگام وقوع بحران ایفا نماید. با توجه به فقدان مجموعه حداقل دادهها MDS (Minimum Data Set) در مدیریت سلامت بحران، مطالعه حاضر با هدف طراحی MDS مدیریت اطلاعات سلامت در بحران برای ایران انجام گردید.روش بررسی: این پژوهش کیفی در سال 1396 به وسیله تکنیک Delphi صورت گرفت. با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند ناهمگون، 18 فرد برای مطالعه انتخاب شدند. تکنیک Delphi در سه مرحله انجام و برای تحلیل دادهها از محاسبه میانگین استفاده گردید.یافتهها: MDS مدیریت سلامت قبل از بحران دارای 9 کلاس دادهای و 84 عنصر دادهای، MDS مدیریت سلامت حین بحران متشکل از 9 کلاس دادهای و 45 عنصر دادهای و MDS مدیریت سلامت بعد از بحران نیز شامل 6 کلاس دادهای و 54 عنصر دادهای بود.نتیجهگیری: مدیران و سیاستگذاران بحران با استفاده از نتایج تحقیق حاضر میتوانند اطلاعات درست و مورد نیاز در حوزه سلامت را جمعآوری و پردازش نمایند که این امر باعث ارتقای مدیریت سلامت در هنگام بحران میگردد.
جهانپور علی پور؛ افسانه کریمی؛ لیلا عرفان نیا؛ مهناز شهرکی پور؛ محمدحسین حیوی حقیقی؛ عباس کدخدا؛ کبری میرشکار
دوره 10، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 26-34
چکیده
مقدمه: پایایی کدگذاری تشخیصها برای استفاده از دادهها در سطح ملی و بینالمللی ضروری است. مطالعهی حاضر وضعیت پایایی کدگذاری تشخیصها با ICD-10 در بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را تعیین کرد.
روش بررسی: در این مطالعهی تحلیلی، 245 پروندهی کدگذاری شده از قبل، مربوط به 5 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه ...
بیشتر
مقدمه: پایایی کدگذاری تشخیصها برای استفاده از دادهها در سطح ملی و بینالمللی ضروری است. مطالعهی حاضر وضعیت پایایی کدگذاری تشخیصها با ICD-10 در بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را تعیین کرد.
روش بررسی: در این مطالعهی تحلیلی، 245 پروندهی کدگذاری شده از قبل، مربوط به 5 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نیمهی اول سال 1390 توسط کدگذاران بیمارستانهای مربوطه و پژوهشگر مجدداً کدگذاری شد. ابزار گردآوری داده، چکلیست بود و روایی آن با نظر استادان صاحب نظر مسجل گردید. پایایی درونی (کد اختصاص یافته روی پرونده با کد فعلی کدگذار) و پایایی بیرونی (پایایی کدهای کدگذار و پژوهشگر) در سطوح مختلف تشخیصها با استفاده از ضریب توافق Cohen’s Kappa ارزیابی شد.
یافتهها: پایایی درونی در اکثر موارد از درجهی تقریباً کامل برخوردار بود. فقط در سطح سه کاراکتر اول، تشخیص اصلی درجهی پایایی متوسط تعیین شد (52/0 = K). پایایی بیرونی نیز در بیشتر موارد بالاتر از متوسط از بود. فقط در سطح کاراکتر پنجم، تشخیص اصلی پایایی بیرونی (بین کدهای ثبت شده روی پرونده و پژوهشگر) کم (18/0 = K)، برای کاراکتر چهارم سایر تشخیص اول متوسط (60/0 = K) و برای سطح فصل سایر تشخیص سوم نیز متوسط (54/0 = K) بود. همچنین پایایی بیرونی (بین کدگذار و پژوهشگر) برای تشخیص اصلی در سطح سه کاراکتر اول، متوسط (47/0 = K) و در سطح کاراکتر پنجم، کم (18/0 = K) به دست آمد.
نتیجهگیری: پایایی کدگذاری تشخیصها در سطح فصل و کارکتر چهارم از درجهی پایایی مناسبی برخوردار بود و در سطوح سه، کارکتر اول و کاراکتر پنجم از وضعیت مناسب برخوردار نیست. این مسأله میتواند ناشی از انتخاب اشتباه تشخیص اصلی در کدگذاری چند وضعیتی و همچنین عدم توجه کدگذاران به سطح جزئیات در کدگذاری باشد. بنابراین برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت برای کدگذاران ضروری است.