سکینه سقاییان نژاد اصفهانی؛ جواد زارعی؛ سیما عجمی؛ سعید سعیدبخش
دوره 8، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1390، ، صفحه 774-784
چکیده
مقدمه: دستی و کاغذی بودن فرایند تولید و نگهداری مدارک پزشکی در ایران موجب شده است که بیمارستانها با مشکلاتی در زمینهی ذخیره و بازیابی مدارک پزشکی خود روبهرو باشند. یکی از راه حلهای این مشکلات، ذخیرهسازی الکترونیکی مدارک پزشکی کاغذی است. هدف از این مطالعه، شناسایی وضعیت مدارک پزشکی کامپیوتری شده در نه بیمارستان منتخب در ...
بیشتر
مقدمه: دستی و کاغذی بودن فرایند تولید و نگهداری مدارک پزشکی در ایران موجب شده است که بیمارستانها با مشکلاتی در زمینهی ذخیره و بازیابی مدارک پزشکی خود روبهرو باشند. یکی از راه حلهای این مشکلات، ذخیرهسازی الکترونیکی مدارک پزشکی کاغذی است. هدف از این مطالعه، شناسایی وضعیت مدارک پزشکی کامپیوتری شده در نه بیمارستان منتخب در شهرهای اهواز، اصفهان و شیراز بود.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعهی مشاهدهای- توصیفی بود. مکان پژوهش شامل نه بیمارستان منتخب از شهرهای اهواز، اصفهان و شیراز بود که از شیوهی ذخیرهسازی الکترونیکی برای نگهداری مدارک پزشکی خود استفاده میکردند. ابزار جمعآوری دادهها شامل چک لیست و پرسشنامه بود، که روایی و پایایی آنها تأیید شده بود. دادهها با استفاده از مشاهدهی مستقیم و مصاحبه گردآوری و با استفاده از روشهای آمار توصیفی تحلیل گردیدند.
یافتهها: استفاده از مدارک پزشکی کامپیوتری شده مزایایی نظیر تسریع در ذخیره و بازیابی مدارک پزشکی، کاهش هزینههای نگهداری مدارک پزشکی و بهبود امنیت اطلاعات بیماران را در بیمارستانهای مورد پژوهش در پی داشت. فقدان زیر ساختهای مناسب، استفاده از تجهیزات سختافزاری نامناسب، وجود سیستمهای نرمافزاری مختلف در بیمارستان و عدم یکپارچگی دادهها از مهمترین چالشهای استفاده از مدارک پزشکی کامپیوتری شده در بیمارستانهای مورد پژوهش بودند.
نتیجهگیری: در مجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از شیوهی مدارک پزشکی کامپیوتری شده در بیمارستان میتواند باعث تسهیل در بازیابی و دسترسی به مدارک پزشکی گردد و به حل مشکل کمبود فضا در بخش مدارک پزشکی کمک کند.
مریم یعقوبی؛ محمدحسین یارمحمدیان؛ احمدرضا رئیسی؛ مرضیه جوادی؛ سکینه سقاییان نژاد اصفهانی
دوره 7، ویژه نامه (همت مضاعف، کار مضاعف) ، اسفند 1389
چکیده
مقدمه: عدالت سازمانی متغیری است که پیشبینی کنندهی بسیاری از متغیرهای سازمانی است. یکی از این متغیرها که در سازمانهای امروزی دارای اهمیت بسیاری است، مقولهی رفتار مدنی سازمانی است. از اینرو پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطهی بین عدالت سازمانی و رفتار مدنی سازمانی در بین کارکنان مدارک پزشکی بیمارستانهای منتخب شهر اصفهان در سال ...
بیشتر
مقدمه: عدالت سازمانی متغیری است که پیشبینی کنندهی بسیاری از متغیرهای سازمانی است. یکی از این متغیرها که در سازمانهای امروزی دارای اهمیت بسیاری است، مقولهی رفتار مدنی سازمانی است. از اینرو پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطهی بین عدالت سازمانی و رفتار مدنی سازمانی در بین کارکنان مدارک پزشکی بیمارستانهای منتخب شهر اصفهان در سال 1387 انجام شده است.روش بررسی: این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی (رابطهای)است. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهی عدالت سازمانی و پرسشنامهی رفتار مدنی سازمانی بود. روایی پرسشنامه با نظر صاحبنظران مدیریت تأیید شد و پایایی آن به کمک Cronbach’s alpha به دست آمدکه به ترتیب برای پرسشنامهی عدالت سازمانی 91 درصد و برای پرسشنامهی رفتار مدنی سازمانی 80 درصد بود. مکان انجام پژوهش بیمارستانهای منتخب شهر اصفهان (الزهرا، خورشید، کاشانی، فیض، عیسی بن مریم) و زمان آن در سال 1387 بوده است. تحلیل دادهها در سطح توصیفی و تحلیلی توسط نرمافزار SPSS صورت گرفت.یافتهها: میانگین نمرهی عدالت سازمانی در بین کارکنان بیمارستانهای شهر اصفهان 8/41 از 100 با انحراف معیار 6/21 بود که بالاترین نمره مربوط به عدالت توزیعی و کمترین نمره مربوط به عدالت تعاملی بود. بین عدالت سازمانی، وظیفهشناسی، نوعدوستی و مردانگی رابطهی معنیداری مشاهده نشد و بین عدالت سازمانی، فضیلت شهروندی، احترام و تکریم و رفتار مدنی سازمانی رابطهی معنیداری مشاهده شد (001/0 > P).نتیجهگیری: از آنجا که نمرهی عدالت سازمانی و رفتار مدنی سازمانی در بین کارکنان بیمارستانهای منتخب متوسط و نمرهی عدالت تعاملی در حد ضعیف میباشد، بنابراین مدیران بیمارستانها باید زمینههای ایجاد و بهبود ادراک عدالت را در بین کارکنان فراهم نمایند.واژههای کلیدی: سازمانها؛ رفتار؛ مدارک پزشکی؛ متغیرها.